Consells assessors de la Ciència i de la Societat de la Informació
Esteu aquí: Inici Notícies Premis als millors contes de ciència

Premis als millors contes de ciència

La UdL premia 12 escolars per texts en català, castellà i occità
Premis als millors contes de ciència

Premiats i autoritats acadèmiques, en l'acte al Saló Víctor Siurana / Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha premiat dotze escolars de Lleida, Balaguer, Juneda, Alguaire, Les Borges Blanques, Bossòst i Vielha en el marc del 4t Concurs de relats curts Me'n contes un de ciència?. Els guardonats són 9 nenes i 3 nens, de primària i secundària, que rebran material educatiu per a ells i els seus centres. L'activitat s'engloba en la 22a Setmana de la Ciència, de la qual la UdL n'és membre col·laborador, a través dels Vicerectorats de Recerca i d'Estudiants. 

El concurs estableix un primer premi valorat en 100 euros i un segon dotat amb 50, que es concretaran en material educatiu, per a cada categoria i cada llengua. També hi ha un premi especial de 50 euros per a cada escola o institut que tingui un o mmités alumnes reconeguts amb el primer premi de cada categoria. L'acte de lliurament s'ha fet avui al Saló Víctor Siurana del Rectorat, presidit pels vicerectors d'Estudiants, Neus Vila, i Docència, Francesc Garcia. 


Llistat de treballs premiats:

Llengua occitanaUn descurbiment non demorat (2on premi de Primària) de Gala Garcia, Escola Sant Ròc de Bossòst; Ua vida sense cor d'Aitana Batalla, Escola Sant Ròc de Bossòst (1r premi de Primària); En tot parlar damb eth futur de Celia Sanz, Institut Aran de Vielha (2on premi de Secundària), TIC d'Alei Filloy, Institut Aran de Vielha (1r premi de Secundària).

Llengua castellanaUna excursión preocupante de Carla Sedó, Escola Manuel Ortiz i Castelló de Juneda (2on premi de Primària); La màgia de la termosolar (1r premi de Primària) d'Adrià Mateu, Escola Manuel Ortiz i Castelló de Juneda; ¿Por qué nosotros no podemos construir una ciudad parecida? de Ricard Mercè, Institut Ciutat de Balaguer (2on premi de Secundària); i Compartir para ser feliz de Mikaela Bernal,  Institut Ciutat de Balaguer (1r premi de Secundària).

Llengua catalanaHivern a la pàgina 16 de Núria Vila, Escola Teresa Bergadà d'Alguaire (2on premi de Primària); L'àtom OXY de Júlia Carnicé, Escola Teresa Bergadà d'Alguaire (1r premi de Primària); Com fas el turista? de Xènia Capdevila, Institut Guindàvols de Lleida (2on premi de Secundària); i Ciència per la Patagònia d'Abel Bonet, Institut Josep Vallverdú de Les Borges Blanques (1r premi de Secundària).

Contacta C. Salmerón, 1, 1a planta
25004
Lleida
Plànol d’ubicació
Telèfon: 973 700 417
Fax: 973 700 371
Adreça electrònica: informatica@paeria.cat
Xarxes socials

Avís legal