Consells assessors de la Ciència i de la Societat de la Informació
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Lleida celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

En el marc d'aquesta commemoració, s'ha realitzat una visita a la casa Positiva Arborètum, un habitatge singular enfocat a reduir el consum energètic, les emissions de CO2 i a utilitzar materials de baix impacte ambiental
Lleida celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Lleida inicia la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb una visita a la casa Positiva Arborètum, un habitatge singular enfocat a reduir el consum energètic, les emissions de CO2 , i a utilitzar materials de baix impacte ambiental

Lleida celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb una visita a la casa Positiva Arborètum, un habitatge singular enfocat a reduir el consum energètic, les emissions de CO2 , i a utilitzar materials de baix impacte ambiental. La visita, que ha estat molt ben valorada pels assistents, ha estat conduïda per Josep Bunyesc, arquitecte especialitzat en construcció sostenible i autor de l’obra.

La singularitat d’aquest habitatge resideix en:

  1. És un interessant laboratori on l’arquitecte experimenta amb materials, formes i geometries, amb l’objectiu d’assolir consum mínim, mantenint el confort per a zones climàtiques com Lleida amb hiverns severs i estius cada cop més calorosos.

  2. L’habitatge residencial, actualment té un consum energètic negatiu. És a dir produeix més energia de la que consumeix, gràcies als seu comportament energètic molt alt combinat amb la producció d’energia amb panells fotovoltaics per l’autoconsum.

  3. Està construït amb materials naturals com la fusta, amb una petjada de carboni molt baixa, material renovable, que a més  ha fixat CO2 de l’atmosfera.

Durant la visita s’ha pogut comprovar que les condicions de confort òptimes dins l’habitatge són possibles gràcies a la combinació intel·ligent d’un conjunt d’aspectes constructius i bones pràctiques com són:

  • L’estanqueïtat de l’edifici per evitar pèrdues de calor, amb gruixos d’aïllament de parets d’entre 14 i 24 cm per a què resulti econòmicament sostenible en unes condicions climàtiques com les de Lleida, combinat amb un bon sistema de ventilació que renovi l’aire i expulsi la calor de l’estiu durant la nit.

  • Bon sistema d’ombreig de l’habitatge amb una façana ventilada que para el major impacte del sol de l’estiu evitant transmetre’l cap a l’interior.

  • Bones obertures de vidre orientades al sud per l’entrada de sol a l’hivern, però de molt baixa emissivitat i protegits amb persianes per evitar pèrdues a la nit.

  • Instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, per l’autoconsum de l’habitatge i per la recàrrega del vehicle elèctric.

La Setmana Europea Sostenible és una campanya de conscienciació a nivell europeu que busca un model energètic basat en la producció d’energia neta i segura i el consum eficient d’aquesta, sota el prisma de reduir les emissions de CO2 principal causant del canvi climàtic. Durant aquesta, els municipis adherits es comprometen a divulgar bones pràctiques, iniciatives i idees sobre energia sostenible, amb l’enfocament d’anar “empoderant” consumidors i ciutadans.

L’Ajuntament de Lleida, dins aquest marc està realitzant una campanya d’assessorament en l’estalvi i deficiència energètica per a habitatges de Lleida, així com per a les famílies vulnerables amb risc de pobresa energètica, dins la qual ha assessorat 140 famílies des que es va iniciar fins ara.

Contacta C. Salmerón, 1, 1a planta
25004
Lleida
Plànol d’ubicació
Telèfon: 973 700 417
Fax: 973 700 371
Adreça electrònica: informatica@paeria.cat
Xarxes socials

Avís legal